Kako je počeo rat na mom otoku download. Kako je počeo rat na mom otoku (1996.)

Kako je počeo rat na mom otoku download Rating: 7,3/10 133 reviews

KAKO JE POÈEO RAT NA MOM OTOKU

kako je počeo rat na mom otoku download

Neki od njih su se uistinu zbili u jesen 1991. U svakom sluèaju, završni kadar je, bez obzira na namjere autora, nastavio izazivati smijeh u dvorani kao sve ostalo. Pulski festival - koji se prethodne dvije godine etablirao kao čisto hrvatska smotra - 1994. Kako je počeo rat na mom otoku Redatelj Producent Scenarist Vinko Brešan Glavne uloge Glazba Snimatelj Montaža Distributer Kinematografi Zagreb Godina izdanja. S druge strane, pokušavam u sve to unijeti i neki humor, kojemu gravitiram', kaže Brešan. Replika 'Ima da svetli k'o da.

Next

'KAKO JE POČEO RAT NA MOM OTOKU' DANAS SLAVI 20 GODINA I ZATO SMO PRIČALI S BREŠANOM Evo kako je snimljen najgledaniji hrvatski igrani film

kako je počeo rat na mom otoku download

Podsjetimo, u predstavi 'Kako je počeo rat na mom otoku' majora Aleksu, koji ne odustaje od koncepta jedinstvene Jugoslavije, u predstavi je utjelovio Janko Rakoš, Jakov Bilić glumi Roka Papka, Nenad Cvetko Murka Munitu, Franka Klarić Luciju, dok je Šime Bubica odigrao ulogu Svena Gajskog. Based partly on a true story, it focuses on a bunch of people besieging a military installation on a Dalmatian island, demanding that Yugoslavia's army leave. Zatim, postojeći način odobravanja projekata uopće ne uzima u obzir eventualan odjek kod publike. Pour accélérer l'armée yougoslave sur une petite île, les habitants monté une scène pour harceler la Aleksa de commandant à travers des chansons et des récitals. Inspirirano stvarnim događajima Brešan kaže da je 'Kako je počeo rat na mom otoku' isprve trebao biti dokumentarni jer se on time tada zapravo htio baviti.

Next

Kako je počeo rat na mom otoku (1996.)

kako je počeo rat na mom otoku download

Nagradu su na svečanoj dodjeli jučer u spltiskom Hrvatskom narodnom kazalištu preuzeli ravnatelj šibenskog teatra Jakov Bilić i redatelj predstave Dražen Ferenčina. No, stanje na otoku je napeto. Brešan je svoje dojmove koje prikupio na terenu pretočio u prvu verziju scenarija. Dapače, ono je nužno jer je od premijere filma proteklo više od 20 godina i bilo bi besmisleno i banalno temeljiti predstavu samo na scenariju filma. Nezavisni producent Jozo Patljak, naime, pokušao je dokazati da sa svojim poduzećem Alka film može napraviti jeftinije i zanimljivije filmove nego državna kinematografija.

Next

je počeo rat na mom (Gavella): Vjerna adaptacija slavnog filma

kako je počeo rat na mom otoku download

Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Raditi dokumentarni film o tome značilo bi da se humor koji su generirale situacije kojima je svjedočio izgubio kroz prepričavanje. Ono što je u filmu najvažnije i što je, prema skromnom mišljenju autora ovih redaka, njegova najveæa vrijednost jest to što su likovi dani kao stvarna ljudska biæa od krvi i mesa, sa svim svojim nadama, strahovima i kompleksima. Although being one of the first movies to take humoristic approach towards violent break-up of Yugoslavia, this motion picture is partly based on real events that took place in September of 1991. Međutim problemi su naznačeni tek fragmentarno pa se gubi prava svrha i smisao te inače dobre ideje.


Next

Predstavu 'Kako je počeo rat na mom otoku' publika ocijenila najboljom na Marulovim danima

kako je počeo rat na mom otoku download

Tadašnji susret sa Štivičićem Brešan opisuje kao vrlo dobar i kreativno stimulativan. Major Aleksa minirao je skladišta i prijeti da će cijeli otok dignuti u zrak ako itko išta pokuša protiv njegove vojarne. Otiđemo do blagajne i vidimo da piše 'Rasprodano'. Te 342 tisuće gledatelja do dan danas predstavljaju rekordan uspjeh za jedan hrvatski igrani film u kinima. Takva je procjena možda djelovala i bahato s moje strane', dodaje Brešan. Time se hrvatska kinematografija, donedavno jedna od najveæih nacionalnih sramota, pridružila onom ponosnom nizu zemalja koje su se barem na trenutak uspjele othrvati filmskoj verziji amerièkog kulturnog imperijalizma. Scenografija Dragutina Broza je razlomljena na nekoliko razina i segmenata i izrazito naturalistička sklepana drvena pozornica, vojarna sa simboličnim vrećama pijeska, bijedna i trošna rampa , a kostimi kostimografkinje iz šibenskog kazališta Sare Lovrić Caparin tipski uniforme, ljubavnica u mini suknji i mrežastim čarapama.

Next

Kako je počeo rat na mom otoku (Kako je počeo rat na mom otoku, 1996)

kako je počeo rat na mom otoku download

To komentiranje aktualne situacije nije loše. Međutim, osim toga, veći dio replika i scena su snimljene onako kako su napisane', objašnjava Brešan. U ostalim ulogama pojavili su se Šime Bubica kao Sven Gajski, Anica Kovačević kao ljubavnica Spomenka, Nikola Baće kao vojnik Šćepanović iz Crne Gore i Zoran Gogić kao pjesnik Dante te su pridonijeli cjelokupnom doživljaju. Domaće stanovništvo, sve odreda pitomi i dragi ljudi, Aleksu doživljavaju kao svoga, jer je oženjen curom iz mista, njihovom Lucom, pa na sve načine pokušavaju uvjeriti majora da se preda. Ipak, u međuvremenu se ravnoteža moći znatno izmijenila. Dok se čita scenarij, ponekad je to teško i pretpostaviti. Much of what happens seems to be there for comic relief, such as when a soldier shows how he had sex with a woman.

Next

KAKO JE POCEO RAT NA MOM OTOKU (1996)

kako je počeo rat na mom otoku download

Vous ne pouvez pas télécharger ou regarder des films en ligne sur ce site. But overall, it's a really good, really funny movie. U tim se situacijama nalaze obični ljudi, mali ljudi. U kazališnoj verziji redatelj postavlja na scenu malomišćansku sredinu s njezinim redikulima, bodibilderima, ljubavnicom i klapom, međutim ide korak dalje i uz pomoć dramaturginje djelomično intervenira u scenarij i tako postiže odmak od filmskog hita. Kada je o prostoru riječ, on je maksimalno iskorišten — scena je podijeljena na tri etaže, što je vrlo praktično te ne zahtijeva nikakve dodatne intervencije tijekom izvedbe. Filmska komedija koju je vidjelo više od 200.

Next

Predstava “Kako je počeo rat na mom otoku” uskoro u Centru Gervais

kako je počeo rat na mom otoku download

Gajski finds the situation on the island tense — the police have surrounded the barracks, locals are picketing the garrison, and the local commanders go in to negotiate a peaceful surrender of the compound with barracks commander major Aleksa. Cette menace de faire sauter tout en faisant sauter le dépôt de munitions. Rekao sam joj ići ćemo polako rečenicu po rečenicu i pozvao sam probu', kaže Brešan. Ako proživljavamo sudbinu svih građana ove države, onda je prirodno da kada radim film radim nešto što radim iz sebe, ali da pripada svima', kaže Brešan. Nakon odabira filmovi su prebačeni na 35mm filmsku vrpcu te im je tim činom zapravo omogućeno prikazivanje u kinima. Zapravo, predstava donosi samo niz slika, više ili manje zanimljivih i li komičnih, ali ne postavlja pitanja i ostavlja vas ravnodušnim, no može se očekivati da će upravo zbog te plošnosti i jednostavnosti biti gledana.

Next